BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Jom join contest yang dianjurkan oleh Ibu Alia Kaiyisah sempena ulang bulan Alia Kaiyisah yg ke 6 dan bersempena pembukaan Kedai Ibu Alia yg akan beroperasi 1 JUlai 2010 ni. Amat mudah sgt untuk menyeratinye dan tarikh tutupnye hari ni 30 Jun 2010 (sempat lagi tuh!!)



Jom kawan-kawan kite join, klik sini tau!!

Aina dah 4 hari demam since Ahad ritu, bukan demam siang tp malam..sedih sgt tgk Aina demam mmglah xdelah x aktif tp adakalanye Aina moody mcm2 sket sbb kedemaman tu.. ku dah EL isnin so Selasa dan Rabu x dpt nak EL..

Maafkan Ibu Aina sbb x jaga Aina, ibu kalo leh nak sgt jaga Aina tp opis Ibu x mesra rakyat x fhm masalah2 cmni.. ptg smlm dah g klinik utk check darah, Alhamdulillah bebas dr segalanye, no denggi no mcm2 cume demam doc ckp tp kalo still demam untill this Friday kena dtg lg utk check darah lg..

Ya Allah, sian kat anakku..bialah Aina sembuh dr demamnye, pindahkanlah padaku ni bia ku yg tanggung sume2 tuh...aminn

p/s: Ibu sayang Aina...


Jom Join contest yang dianjurkan oleh MAMA, Cutest Baby In Purple By Mama. Sememangnya warna pilihan kita adalah sama MAMA sebab tu baju2 Aina x byk kaler pink sbb kaler baju byk ikut kaler feveret Ibu Aina.. Hadiah-hadiah bg contest ini disponsor oleh MY-KIDSZONE, APPLE OF MOM'S EYE & JEMARIART. Wahhhh, banyak gitu..



Oleh yang demikian, gambar yg ku pertaruhkan ialah... taraaaaa


Nama: Nur Aina Husna Mohammad Hairul
Umur: 1 tahun 5 bulan
DOB: 15 Jan 2009


Kawan2, nak join sila klik sini!! Cepat, tarikh tutup 1 Julai 2010, masih smpat lagi =)


Dapat tau je Wardina dah hasilkan buku yg mana tajuknye seperti di atas, ku berkira2 bilelah nak ke MPH, Alamanda nih ek nak cari buku nih..lasnye ku dpt jugak lunch semalam kuar ngan Izyan sebelum kuar Alamanda ku sggh sebentar MPH cari buku ni dengan harapan 'adalah naknyer'...

Alhamdulillah ada dan ku dah beli dan skrg ku dah ada.. ada kwn ckp 'alah, cuba kalo bukan Wardina yg tulis msti x belikan?' ermmm, x jugak. ku akan beli jugak w/pun sesiapa yg menulis sbb buku2 cmni mmg ku suka sbb tu ku mmg PEMBELI TETAP majalah Pa & Ma sbb byk sgt info2 b'kaitan anak, pemakanan anak n penyusuan susu ibu ni.. mmg ku suka, mmg x kan missed so buku ni yg sememangnye pasti banyak membantu (utk pengetahuan ku baru baca beberapa muka surat, tu pun ku dah dpt byk sgt ilmu) dlm menangani Aina yg sekarang ni dah pandai memilih makanan.. (seb baik sayur feveret Aina)

'Budak dah besar mmg cmtu ngah' itu yg mak slalu ckp pdku tp xkan x makan kot?? ermmm, xleh jadi.. ku bukanlah mengatakan akan ikut 100% dalam buku tu, mmg anak sume x sama cuma mungkin ku akan cuba/aplikasi cara Wardina dlm 'menyuruh' anak2 dia makan, kdg2 Aina buatku hangin senang je nak marah sbb xnak makan, tp ada caralahkan sume tu, pepun mcm mak ckp byk2 doa, byk2 sabar 'mcm tulah mak bg kamu mkn dulu' hikhikhik 'yeke mak?? bukan senang ke bg angah makan??' =)

InsyaAllah kalo ku dah habis baca buku ni, akan ku citerkan pd kalian serba sedikit psl buku ni.. Pada sape2 rasa patut beli, kat kedai2 buku mmg dah ada, harga RM19.90 xdelah mahal, berbaloi rasanye..

Mari Membaca!!

Lambat update, Selasa lepas (22 June 10) dpt sms dr MamaLyna tanye ada kat opis x?? kujwb ada, MamaLyna nak dtg hntr hadiah yg ku menang ritu, owhhh x sgka.. ku pun setia menanti MamaLyna kat lobi opis. 1st time jupe dan teruja sgt sbb nilah 1st blogger yg ku jupe n MamaLyna mmg comel orgnyer.. hehehe



Jeng Jeng, pe ini dlm paper bag yg cute miut nih...

Taraaaaaa... amat2 ku suka..

MamaLyna, tq byk2 yer, w/pun MamaLyna ckp x seberapa tp ku hargai sgt sbb itu adalah hadiah yg diberikan utk diriku (yg besnye utk Aina pun de skali) so mmg x t'katalah gembira, bukan semua org bertuah tau nak menang ni.. once again, tq MamaLyna..

Lunch hari ni kat Lemongrass, Alamanda. Secara kebetulan nak g beli barang kat K4 dan ku nak byr bil Maxis, so tatau nak makan apa n kat mana, lasnye pilih Lemongrass je sbb kuar je K4 (belah atas) dah nmpk restoran ni, Izyan so far dia ckp xpenah try sini.. jom layan gmbr pe menu yg kami makan..
Nilah Izyan Liana, baik budaknye..mmg ngam ngan diriku..


Ini ku punyer - Nasi Kunyit Beef Rendang + Air Cincau (sedap gak!)

Ni Izyannyer - Nasi Lemak Special + (Coffee Cincau Special) (air tu izyan ckp sedap!!)
Sofar, makanannye oklah xdelah x sedap ke atau sedap sgt, korang boleh try utk sesuatu yg baru..selamat makan!!

okes, td baca komen ade yg tanye Myluvlypad ni pad org dewasa ke budak nye?? disebabkan entry ku ni byk citer psl kehidupan ku sekeluarga, hanya baru2 ni jer citer pasal Cloth Pad (CP), sbb tu ada yg konpius kot, kan??


ok, start semula..sebenarnye CP ni pad org dewasa (utk wanita/perempuan sahaja) dan kalian boleh klik sini dan sini untuk review entry yang psl ni.. yg boleh ku katakan, kalian trylah CP ni dan amat2 berbaloi sbnrnye sbb materialnya amat2 bagus dan tahan sehingga 3-5 tahun...


rata2 yang menggunakannya m'beri feedback yg baik dan mmg xde komplen (kalo betul pun akan ada, mesti x pandai pki CP tuh), Alhamdulillah siap amik order yg baru pulak.. harga mmg pd mata kasarnye mahal tp mcm ku bilang sebelum ni, kalo amik banyak, pengurangan harga iaitu diskaun akan ku berikan.. pd yg dekat2 sini ku akan by hand saje tetapi yg jauh2 sinun ku akan poskan sahaja..

Design dan size boleh pilih (design tertakluk pada stok) dan anytime boleh gtau diriku... ok?? Jom kite bercloth pad!! =)

Go Go Green!!


Product Description

1. These pads are made in Korea
2. These pads have a certificate of non-flourescent and non-bleaching issued by KIATR (Korean
Institute Apparel Testing and Research)
3. These pads consist of Super Soft Pure Cotton on top, 2 layers of 100% cotton absorbent
material inside and a 100% printed cotton outer.
4. Easy to use Wrap Wings around panty gusset and fasten securely.
5. Super absorbent. These pads have 2 layers of cotton-material inside.
6. Leakproof - Dont't worry the pads also have water proof barrier (PUL) which prevent from
leaking same as disposable pads.
7. Easy to care- just soak pads in cold water until residues dissappear and leave it with plenty of
soap for 2-3 hours and wash it by hand or mashine.
8. Long lasting - The pads can last for 3-5 years!
9. Pre-wash the pads before using it for the first time.
10.Do not use softener and bleach during washing!!

Click here for related entry, tq!!

Secara kebetulan 'Ain ajak kuar teman dia g sana situ, pastu urusan setel kul 1, 'Ain ajak g lunch terus, dah sememangnye kami time tu kat Kompleks B so 'Ain ajak makan kat situ je selain nak makan ciken chop cafe Kompleks B.. hehehe ku pun nak try jugaklah makan ciken chop ni.


nilah Nur 'Ain Farhana, manis je kan budaknye, mude lagi nih..


Sirap limau ku punyer, Teh O Ais 'Ain punyer..



Chicken Chop Black Pepper Sauce - ku n 'Ain yg punyer...


sedap d samping sume isi2nye banyak, tgk jelah kuahnye melimpah ruah, coleslaw yg byk...

Entry kali ni utk 2 org lelaki dlm hidupku..

1st: Abah
Abah yg terlalu sygkan anak2nyer (ade ke abah yg x sygkan anak2 meke? hehehe) dan tegas, pendiam tapi sekali bersuara ku takut...ku paling rapat/manje ngan abah..ekceli ngan mak pun manje tp lebih sket ngan abah..ku suka tgk abah, penah skali ckp kat abah ' abah agh ni hensemlah mcm anwar ibrahim pun ade!!' hehehe ku suke abah rambut putih (beruban) dr rambut hitam, nmpk hensemnya, ku suka kalo b'smbg ngan abah, x kisah sembang apa2 pun -hal agama, study (paling ku suka sbb lasnye kami b'tekak sbb abah ngan cara lamanye ku ngan cara baruku heheheh), life even politik skali pun..

Penah skali ku x bape bagus dlm study means exam skalilah, abah penah campak report kad ku smpi luar rumah, adussss, mmg geram sgt sbb napelah nak mrh smpi cmtu skali, ku balik kg ku citer kat arwah opah, arwah opah senyum jer pastu arwah opah cite yg abah ni amatlah pandai budaknye dan menjadi kesayangan guru2 dia. abah suka blajar, slalu b'saing ngan kwn2 dia, opah ckp lg.. dlm kelas tu kalo x abah no. 1 mesti kwn dia yg sorang tu (ku x igt pe namanye) kalo x dia no. 1 semestinya abah yg dapat.. abah dpt further luar negara tp abah anak sulung lelaki ada sorang kakak, di sebabkan rasa t/jwb abah tolak tawaran tu dan apply jd askar.. so oarwah opah ckp sbb tulah abah sedih/marah kalo anak2 dia 'malas' belajar..

Owhh, sedihnya ku dgr kisah ini..sejak2 tu ku mmg b'azam sgt2 utk jadi seperti abah, ku kuatkan diri, cekalkan hati..terima kasih atas apa yg dah abah penah buat kpd angah - marah, rotan etc sbb agh pasti kalo x sumer tu pasti agh x jadi 'org'... sayang abah sgt2!!

Ni gambar time raya ngan my mum amat ku cayang sangat2!!


2nd: Mr.Husband a.k.a my hubby =)
Kenal ngan dia amatlah x sengaja, xpelah xyah citer detail (maluuuuu) tp dia amat2 penyayang pd ku n anak, sentiasa fikirkan keperluan apa yg dia x lengkapkan lagi.. mcm2 kalo nak citer tp mcm ku ckp td (maluuuuuuu).. Terima kasih pd mr.husband yg selama ni b'susah payah dlm hidup ni b'sama2 ngan our lil' ones.. terima kasih utk segala2nya, terima kasih sbb SAYANG kami berdua...

Gambar ni kat Sungei Wang, tgh tggu Monorel, mr.husband bukan seorang yg senang utk b'gambar!! =)

Sabtu lepas pas makan malam, mr.husband bawa jalan2 tp tatau nak ke mana, lasnye pusing2 KL, ntah cmne ku terdetik nak g Dataran nak bg Aina jalan2 sepuas2nye sendiri.. tp smpi sana ramainye org x hengat, mcm de karnival jer.. tba2 bunyi kuat sgt rupe2nye bunga api..


video









p/s: diriku mmg tiada dlm gmbr sbb ku yg tukang amik gambar!! hehehe

Sabtu lepas g bawa Aina mandi kolam kat Presint 9, Putrajaya. Dah lama hajat nak bawa Aina asik t'tgguh je so akhirnye dpt gak bw my lil' ones ke situ.. Aina sonok sgt sbb mmg Aina suke mandi (tp ade ke baby x suka mandi??) jom layan gambar Aina yg mcm2 aksi ni.. siap bawa pelampung yg Atok Din belikan lagik...

sesi warm up dulu...
kena pegang sbb agak dlm untuk Aina..

aksi tdo dalam pelampung..

wahhh, lentok pulak..


Ahad pulak g mandi kat KLCC, saje je mr.husband nak bawa mandi sini sbb kolam x dalam sgt n mesti sgt happening sbb for sure ramai orgkan.. tapi kat sini x bawa pelampung sbb cetek saja airnyer...

pimpin tangan ayah dulu..




Wahhh, siap baring lagi...


Uiks...

Eh , macam tu pulak...

Ayah yang rajin melayan Aina..
Kesimpulannye, mr.husband ckp kalo dia x keje wiken dan xde plan g mana2 mmg kena bawa Aina g mandi kolam cume kali ni g Presint 9 je kot sbb kat KLCC ramai sgt2 orgnyer dan insiden Aina kena tolak dgn sorang budak ni kalo leh xnak b'ulang lagik...

Sebelum balik keje td, mr.husband kol gtau xyah sggh mana2 kedai beli lauk ke apa sbb mr.husband dah masak nasi goreng, ku suke :wink: so ku terus balik n amik Aina jer.. smpi umah mr.husband tgh solat ku terus ke dapur jenguk nasi goreng. ermmm, bau mcm sedap n panas lg tuh..

Pas solat, ku cedok nasi goreng utk suapkan Aina sbb mr.husband dah makan, kene keje g awal by 6.30 dah kena g. Cakap psl makan2 ni sejak2 Aina dah 'besar' ni, Aina kurang minat makan nasi, mungkin sbb sejak Aina 6 bulan smpilah 1 tahun ku bg makan nasi je no more nestum or apa2 yg x patut just nasi (bubur/nasi lembik/nasi). Pastu bile dah start makan makanan keluarga ku bg makan mcm2 tp Aina dah kurang b'mnt sket ngan nasi.. so mak pesan, d sbbkan Aina dah pandai 'pilih' makan, ku kena bg makan mcm2 t'masukla pe yg ku makan cume kena pastikan bukan yg x b'khasiatlah..kalo ku mkn mee ku bg jugak dsb..


Kalian tgklah nasi goreng sebanyak ni Aina habiskan tau!! hebat sungguh, adakah penangan ayah yg masak?? erm...mungkin tp xkisahlahkan asalkan Aina makan sbb Aina skrg dah 1 tahun 5 bulan, Aina kena makan xleh b'gantung pd susu semata2, ku mmg xnak Aina harap pd susu jer mcm n kurang pd makan sdgkan pd umo Aina ni mmg makanan tu dah jadi utama bukan susu lagi, susu just sampingan..
Alhamdulillah Aina makan nasi goreng tu smpi abis, pastu ku bg minum jus oren sket pastu Aina dah gosok2 mata tanda mau tdo so ku nenenkan Aina ngam2 maghrib je Aina dah t'tdo smpilah waktu entry ni ku taip.. credit to mr.husband sbb masakkan nasi goreng, xdelah kelam kabut sgt nak sediakan menu mkn mlm so len kali boleh msk lagi hehehe

Hari ni nak b'cerita mengenai Cloth Pad Myluvlypad (CP), rata2 sana sini ramai wanita dah start menggunakan CP.. Ramai yg tau (agaknyelah) kebanyakkan disposable pad yg ada skrg ni byk kimianyer dan ada tuh t'diri dr recycle paper. Ni nak perkenalkan CP pure cotton free chemical n amat2 b'baloi m'gunakannya tahan sehiingga 3 - 5 tahun..

CP ni datangnye dlm 5 size - pantyliner, mini, regular, large n nite. Ada 3 jenis material - pure cotton, soya dan bamboo yang mana soya dan bamboo ni penyerapannyer lebih dr pure cotton. CP ni amatlah selesa kerana ianya di perbuat daripada 100% cotton, ditengah2nya ada multi absorbent layer berserta PUL (water proof barrier). Selain kite b'CP kite juga menyelamatkan alam sekitar bumi kita sndiri dr pemcemaran alam..



Nite Cotton RM 29


Large Cotton RM 25


Regular Cotton RM 22

Mini RM 19


Pantyliner RM 18
Di bawah ni design yg t'baru (amat comelkan??) kalo kawan2 berminat boleh bgtau yg mana2 b'kenan, saiz dan corak boleh order mengikut kesukaan.
Boxes
Heart
Autumn

Go Go Green!!

sekarang ni kat opis, tahap kesejukan melampau2 pulak... mmglah kalo pns sgt pun x leh tp kalo sejuk sgt sampai kebas2 tgn nak menulis pun x dpt, nak menaip pun t'sekat, nak b'sms pun lmbt2 apa kejadahnyer?? huhuhu sejuk beb, x tahan gue.. jaket mmg x lepaslah tp kdg2 x paki jugak sbb ade ketika ku bukak jugak..

Ni tgh m'gigil sejuk sgt ni, dahle ku sorang2 je dlm bilik ni, yg lain sume cuti... sejutttt

Pagi ni smpi je bilik opis tgk de envelope kaler hijo atas meja, 'eh, sape pulak yg bg surat ni ek??' ku angkat, nak kata berat x berat tp mcm ade 'sesuatu' ..

Owh, hadiah dari Eda yang menganjurkan Blue Van Giveaway dan ku adalah salah seorang pemenangnya!! hehehe thanx to Eda.

Ini 1st time dapat award cmni, terkejut sgt sbb mmg x jgkalah , mcm biasa pg2 baca dulu entry kwn2 dlm bloglist pastu t'hmpk namaku di entry Suhida, wah x sgka Suhida bg award ni pd diriku, mekasih byk2 Suhida... amat2 m'hargainyer...


1. Buat entry pasal award ni..
2. Copy badge 'Beautiful Blogger Award'
3. Ucap terima kasih dan letak link pemberi award pada entry tersebut.
4. Senaraikan 10 blogger penerima award yang baru

1. MamaLyna
2. Eda
3. Mummy Ayu
4. Nana
5.
Hasmah
6.
Bunga
7.
Afida Arif
8.
Izan
9.
Afishamaya
10.
Acu

Pada kawan2 yg dinamakan, sudilah sekiranya terima award ni dr sy yer, sekiranye penah terima, terimalah lg dr pihak sy =)

Jom join Giveaway yang dianjurkan oleh cik Nini D yang berakhir 30 Jun 2010. Macam biasa setiap contest kena ada syarat2nye tp jgn risau sbb amatlah mudah:

1. Jadi follower blog cik Nini D ni - done!
2. Buat simple entry berkenaan giveaway nih : PAINTING DA' RAINBOW - done!
3. Upload banner kat entry & sidebar & link kan kat entry nih - done!
4. Tulis komen " SAYA DAH JOIN ", tinggalkan link dan email untuk memudahkan pemberian hadiah giveaway nih nanti ye - okes!

Amat mudahkan?? jadinyer, jom kite klik sini untuk menjoinkan diri!! 10 hadiah misteri menanti kite semua tau....

Citer Ahad lepas (13 June) tp masih gak ku nak masukkan hehehe, lantakla yer.. pas sumer dah balik tggl kami b'3 semula so ptg tu mr.husband ajak kuar jap nak beli samting tp pastu ku ajak pusing2 kat masjid tepi tasik tu, yelah w/pun kami dah dekat setahun lebih gak di sini tp mana de nak pusing2 Putrajaya ni.

Ramai juga org ptg tu yg dtg lepak ngan keluarga, kami d antaranya...


Aina tunjuk bird..

pemandangan di waktu maghrib, Subhanallah


Aina kusyu' tgk airplane


muka garang Aina


kami berdua


Aina n Ibu

Aina n Ayah

Aina suke sbb dpt bebas b'lari sana sini


time nak balik, susahnye nak ajak Aina balik

Senang citer, sbnrnyer jalan2 kat kwsn umah pun best gak, kalo dah namanyer spend masa wif family mana2 pun bes gak, kan??

Related Posts with Thumbnails

Pages